De week in vijf video's

De week in vijf video's

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf video's.

Belastingruzie
Retailers en het overheidsbeleid komen regelmatig in botsing. In Nederland is de discussie rond 'blurring' daarvan een van de duidelijkste voorbeelden. In de Verenigde Staten zijn vooral de belastingplannen van president Trump momenteel goed voor veel discussie. Ceo Terry Lundgren van Macy's, dat het toch al niet makkelijk heeft, legt nog maar eens uit waarom.


Toekomstwinkel
Media Markt laat sinds deze week in Eindhoven zien wat zijn visie is op het winkelen van de toekomst. Farfetch doet hetzelfde, maar dan in het Design Museum in Londen. Later dit jaar komt het concept ook daadwerkelijk terug in de winkels.


Retailmisère
'Retail is a mess, to say the least'. Stevige teksten, en niet voor niets. Het tempo van retailfaillissementen in de Verenigde Staten ligt in de eerste maanden van dit jaar op een recordhoogte.

Apple als verzamelplaats
Een tijdje geleden schrapte Apple al in stilte het woord 'Store' uit de namen van zijn winkels. In het nieuwe winkelconcept dat in Dubai is onthuld, wordt nog eens extra duidelijk dat de locaties veel meer dan verkooppunten moeten worden. De winkels moeten plekken worden om samen te komen. À la Starbucks, zegt retaildirecteur Angela Ahrendts.


Pop-up tuin
Waar men in Nederland de mond vol heeft van 'beleving', zijn Engelse equivalenten 'retailtainment' of 'experiental retail'. Dat is precies wat B&Q bedrijf met zijn Open Garden pop-up in Londen. De dhz-retailer laat potentiële klanten via een openbaar tuinfeest kennismaken met zijn producten.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in