​Zo komt Hudson’s Bay eruit te zien
04-01-2017

VORIGE VOLGENDE Reageer (4)

Hudson’s Bay wil zich in alles onderscheiden van wat er in Nederland is. Zo moeten de warenhuizen allemaal een spierwit uiterlijk krijgen, zei architect Frederik Vermeesch van Rijnboutt al in september. Zijn bureau ontwerpt een aantal warenhuizen van Hudson’s Bay, die dit jaar gezamenlijk geopend moeten worden. De flagshipstore in Amsterdam is inmiddels al opgeleverd, voor de panden in Amstelveen en Tilburg moeten we het nog met schetsen doen.

Amsterdam
Hudson’s Bay opent een flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam. Oorspronkelijk was het plan om er warenhuizen van Marks & Spencer en Haussmann te openen, maar de Canadese retailer had de langste adem van de drie. Na vier jaar werken werden de warenhuizen op 1 december door Rijnboutt opgeleverd aan Hudson’s Bay.

De retailer zal de komende tijd verder werken aan de plannen voor de afbouw en inrichting van de warenhuizen. Ook moet de tunnel tussen de kelder van de warenhuizen en de verdeelhal van de Noord-Zuidlijn nog afgerond worden. Pas als het metrostation Rokin opgeleverd wordt, wordt de definitieve doorbraak gemaakt.

De warenhuizen tonen zich volgens Rijnboutt verschillend naar de omgeving. ‘Grootstedelijk en kosmopolitisch aan het Rokin, kleinschalig naar de Nes toe’, aldus het ontwerpbureau.

Amstelveen
Helemaal spierwit lijkt het pand in Amsterdam niet. De ontwerpen in Amstelveen komen daarbij dichter in de buurt. Het voormalige warenhuis van V&D wordt daar tot aan het casco gestript en voorzien van een nieuwe gevel, die volgens Rijnboutt een grote impuls geeft aan het Stadshart.


Huidige situatie in Amstelveen (Beeld: Kees Hummel/Rijnboutt)

Het warenhuis telt ruim twintigduizend vierkante meter en is voorzien van een parkeergarage. Ook die garage wordt compleet vernieuwd. Daarbovenop komt nog een nieuw appartementengebouw met zo’n vijftig woningen.

Tilburg
Het warenhuis in Tilburg stamt uit 1968 en heeft door alle bakstenen een gesloten karakter. Daar gaat door het toevoegen van grote winkeletalages aan het Pieter Vreedeplein en op de Heuvelstraat verandering in komen. De nieuwe Hudson’s Bay wordt volgens Rijnboutt licht, transparant en open. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe winkelpassage gerealiseerd tussen de twee genoemde straten. Het golvende dak wordt in samenwerking met Octatube ontwikkeld.

De sloop is inmiddels grotendeels afgerond en de bouw van de nieuwe Hudson’s Bay is inmiddels officieel begonnen. De vernieuwingen in Tilburg vinden plaats in opdracht van Wereldhave en Neoo. In de binnenstad vinden meerdere grootschalig ingrepen plaats, met als doel het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Zo is ook de bouw van Primark al gestart.

Beeld: Rijnboutt/Wereldhave

Reacties
 • Jos Willems 05-01-2017 18:30:39
  Prachtig. Mij jeuken nu al de handen om er te gaan werken.
  Ik wacht met smacht op de vestiging in Maastricht.
  Hopelijk mogen oud-medewerkers van V&D ook hun verkoopkwaliteiten hier tonen.
 • erptree 11-01-2017 07:49:18
  Awesome content thank you for sharing
  <a href="http://www.erptree.com">oracle fusion training in Hyderabad</a>
 • Cees Weeda 12-01-2017 11:02:10
  Eén miljard euro wordt er nu geïnvesteerd in de Benelux en Duitsland. Hoeveel jurkjes moet Hudson's Bay wel niet verkopen om dit er uit te halen? Dit is weer een met schulden beladen firma die zolang het de omzettargets haalt, de investeerders kalm weet te houden. Bij de eerst de beste financiële tegenwind gaan ze tegen de vlakte.
 • Rob de Jong 12-01-2017 11:21:45
  Ziet er schitterend uit maar waar ik bang voor ben is dat dit V&D 2.0 is. Of de banken ooit hun geld terugkrijgen is de vraag!
Plaats een reactie
Vacatures